Korea

Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

Mivel a ginzenget évezredek óta használják északkelet Ázsiában, többek között Kínában, Japánban, a koreai félszigeten és Mandzsúriában. Sokat lehetne a ginzengről írni, ugyanakkor itt a körülmények miatt csak röviden ismertetjük, hogy hogyan is lett a ginzeng ilyen népszerű.

A ginzenget a XVIII. század közepén és azelőtt is “ginzengnek hívták, ugyanakkor tartalma más volt. Általánosságban, a  ginzeng a XVIII. század közepe előtt a mai vad ginzengnek felel meg, ami elszórtan a hegyekben található meg. A XVIII. Század közepén ugyanakkor a vad ginzeng szinte kihalt, mert csak szüretelték, anélkül, hogy termesztették is volna. Mivel a kereslet egyáltalán nem csökkent, ezért más alternatívát kellett találjanak. Abban az időben, az emberek figyelmüket a mezőkön termesztett ginzengek felé fordították, a vad ginzeng helyett. A XIX. századtól pedig már főleg ember termesztette a ginzenget. A cikk témája a termesztett ginzeng. 

 

Azok akik ginzenget termesztettek a XIX. században, a Kaesong kereskedők voltak. Ők ugyanakkor nem az elsők voltak akik ginzenget termesztettek, a Samnam régióban már egy ideje termesztettek ginzenget. Mindazonáltal, abban a régióban nem tudott tömegtermelés kialakulni tőkehiány miatt. Joseon valóságában a XIX. században, úgy nézett ki, hogy a Kaesong kereskedők az egyetlenek akik meg tudják oldani ezt a tőkehiányt. Azóta a Kaesong kereskedők Kaesong régióban kiépítették a ginzeng termesztéshez szükséges telkeket és Kaesong ginzeng termesztése nem csak a japán uralom alatt folytatódott, de észak korea alatt is. 

A ginzengnek sokféle neve van, mint például a Dongtae, a Hwangtae és az észak koreai. 4-6 év után takarítják be, majd egy hámozás után a napon szárítják ki őket, végül gőzölik, majd megint szárítják, ez lesz a koreai vörös ginzeng.  

Nem a friss ginzenget adták el nagyszámban a Gaesong kereskedők a XIX. században, hanem a gőzölt vörös ginzenget, Ez azért van, mert akkoriban a kínai emberek a vörös ginzenget preferálták. A Kaesong kereskedők éppen ezért nem tudtak abból vagyont csináni, hogy friss ginzenget adnak el Kína felé. 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 217
Tegnapi: 32
Heti: 425
Havi: 872
Össz.: 39 704

Látogatottság növelés
Oldal: A ginzeng sztori I
Korea - © 2008 - 2024 - korea-hu.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »